Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Koncuk, “Millet Bahçeleri”ni sordu!

Koncuk, “Millet Bahçeleri”ni sordu!

Koncuk, “Millet Bahçeleri”ni sordu!

MILLET BAHÇELERI VE MILLET KIRAATHANELERI NE DURUMDA?

 IYI Parti Adana Milletvekili Ismail Koncuk “Hükümetin 24 Haziran seçimi öncesi meydanlarda, “Millet Bahçeleri” açacaginizin sözünü vermis oldugu halde “Adana ilimizde” yapimi devam Millet Bahçesi adi verilen süre içinde neden açilmamistir, hangi tarihte hizmete girecektir?” dedi.

Koncuk, “Yüz ölçümü olarak genis alana sahip olan Adana ilimizin diger ilçelerine Millet Bahçesi açilmasi söz konusu mudur? Özellikle “Karatas ve Yumurtalik” sahil kesimini canlandirmak ve sahil kesimindeki betonlasmayi engellemek adina “Millet Bahçesi” projesini burada da hayata geçirmeyi düsünüyor musunuz?” diyerek sözlerine devam etti.

IYI Parti Adana Milletvekili Koncuk, verdigi önergede “24 Haziran seçimi öncesi meydanlarda, “Millet kiraathaneleri kuracaginizi” kitaplarla dayali döseli kütüphane; içinde keki, çayi, kahvesi olacagini, gençlerimiz ve yaslilarimizin gelecegini ve kitabini alip okuyacagini belirtmistiniz diyerek “Adana ilimizde” kaç adet Millet kiraathanesi açilmistir ve açilacak olan millet kiraathanesi sayisi kaçtir, Vatandaslarimiza ücretsiz kek ve çay ikrami yapilmakta midir? Yapiliyorsa ikram edilen yiyecek ve içeceklerin bedeli hangi kurum/kuruluslar tarafindan karsilanmaktadir? Millet kiraathanesi içinde yer alan mini kütüphanede hangi eserler yer almaktadir? Millet kiraathanelerinde vatandaslarimiza hangi “günlük ulusal gazeteleri” takip etmelerine imkân veriliyor? Bunlarin adlarini belirtir misiniz?” sorularina yer verdi.

Bu konu ile ilgili yapilan çalismalari degerlendirmek ve “Adana Ilimizde” devam eden bir türlü açilamayan Millet Bahçesini akibetini ve “Millet Kiraathanelerinin” durumunu sormak için Cumhurbaskani Yardimcisi Sayin Fuat Oktay ile Çevre ve Sehircilik Bakani Sayin Murat Kurum tarafindan cevaplandirilmasini isteyerek soru önergeleri verdigini belirterek sözlerine son verdi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli